3 грешки в мобилната търговия, които търговците допускат

Публикувано от Орлин Радев на 28.03.16 16:09

Мобилната търговия е реализация на продажби, посредством телефони и таблети. Тя не е просто разновидност на електронната търговия, а внушителен бизнес, който съставлява повече от 50% от всички онлайн покупки. Често обаче този факт остава недооценен от много онлайн търговци и резултат е пропуснати продажби.

прочети повече ›

Теми: онлайн маркетинг

10 съвета за маркетинг план, които да ви спасят от провалена инвестиция

Публикувано от Орлин Радев на 22.03.16 12:41

Споделяме 10 съвета, които ще ви помогнат да създадете маркетинг план, който да бъде стабилна основа за разгръщането на маркетинг стратегията и да ви предпази от провал на инвестицията, която правите в маркетинг.

прочети повече ›

12 неща, които ДА правим и НЕ правим с Facebook за бизнес - инфографика

Публикувано от Орлин Радев на 16.11.15 18:30

Facebook е отличен канал за промотиране на вашия бизнес и ако използвате умело социалната мрежа, можете да постигнете завидни успехи за своя бизнес.

Следвайки съветите в настоящата инфографика, ще подобрите шансовете си за успех и ще избегнете евентуалните грешки, които немалко бизнес правят във Facebook.

прочети повече ›

Теми: facebook маркетинг

Как да повишите продажбите на своя онлайн магазин с perpetto

Публикувано от Орлин Радев на 12.11.15 09:30

perpetto е плъгин за онлайн магазини, с който можете да добавите персонализирани интелигентни препоръки за продукти, които се показват на потребителите на магазина.

прочети повече ›

Теми: съвети за онлайн магазин, успешен онлайн магазин

Какъв бюджет е необходим за изработката на онлайн магазин?

Публикувано от Орлин Радев на 10.11.15 12:45

Ако планирате стартирането на онлайн магазин, е важно да сте наясно какъв бюджет ще ви бъде необходим за самата изработка на магазина. Именно на този въпрос ще се опитам да отговоря, като веднага бързам да направя уточнението, че отговорът няма как да е съвсем еднозначен, защото зависи от варианта, който изберете за създаване на онлайн магазина.

прочети повече ›

Теми: стартиране на онлайн магазин, съвети за онлайн магазин, цена за онлайн магазин

7 задължителни изисквания за успешен онлайн магазин

Публикувано от Орлин Радев на 04.11.15 18:39

Надали някой може да създаде универсална формула за успех в онлайн търговията, но опитът ми със създаването и развиването на онлайн магазини, сочи към някои много конкретни изисквания за самия онлайн магазин, за да може той да бъде успешен.

прочети повече ›

Теми: съвети за онлайн магазин, успешен онлайн магазин

5 пагубни грешки при стартиране на онлайн магазин

Публикувано от Орлин Радев на 17.10.15 11:24

Примерите за успешни онлайн магазини, превърнали се в мащабен бизнес, са вдъхновяващи и мотивиращи за всеки, който е решил да се занимава с онлайн търговия. Често обаче не историите за успех, а провалите и направените грешки са много по-ценни, ако успеете да се поучите от тях, за да не ги повтаряте.

прочети повече ›

Теми: стартиране на онлайн магазин, съвети за онлайн магазин, успешен онлайн магазин

Как да пишем успешно за уеб?

Публикувано от Орлин Радев на 16.10.15 18:39

Независимо дали правите бизнес онлайн или просто искате да споделите своята гледна точки или опит, ако ви се налага да пишете за уеб, трябва да имате предвид какви са особеностите и предизвикателствата и как можете да ги преодолеете, за да постигнете успех.

прочети повече ›

Теми: фирмен блог

Колко често да пишем корпоративния блог?

Публикувано от Орлин Радев на 14.10.15 13:17

В предишна статия коментирахме нуждата от секция за новини или блог на фирмения сайт. Стигнахме до извода, че подобна секция с новини или блог би могла дори да вреди на сайта, ако не се обновява редовно, но пък ако постваме регулярно, това е силен маркетингов инструмент.

прочети повече ›

Теми: фирмен блог, корпоративен блог

Има ли фирменият сайт нужда от секция Новини?

Публикувано от Орлин Радев на 12.10.15 13:05

Когато поръчваме изработка на фирмен сайт, искаме да получим всичко нужно за доброто представяне на бизнеса ни в Интернет. Дали обаче имаме нужда от секция за новини или всъщност плюс или минус е наличието на подобна секция на сайта?

прочети повече ›

Теми: фирмен сайт, корпоративен сайт, фирмен блог

Всички публикации
10 стъпки преди да стартирате онлайн бизнес

Абонемент за блога